وبلاگ شخصی همایون سلحشور فرد

این وبلاگ تجمیع وبلاگ های جداگانه قبلی ام است

وبلاگ شخصی همایون سلحشور فرد

این وبلاگ تجمیع وبلاگ های جداگانه قبلی ام است

بایگانی

۶ مطلب در مرداد ۱۴۰۴ ثبت شده است

همایون سلحشور فرد، کارشناس ارشد آموزش بهداشت و ارتقای سلامت

لاتَخَف ولا تَحْزَنْ إِنَّ اللَّهَ مَعَنَا

1. قبل از هر چیز، نیازهای طبیعیِ جسمی و روحی و روانی و برنامه‌های روزمرّه خود (صرف به موقع وعده‌های غذایی، به تأخیر نیانداختن قضای حاجت، خواب کافی و به موقع، انجام فعالیت‌های بدنی، مطالعه، نماز اول وقت و ...) را تا حد امکان فراموش نکنید.

2. در صورتی که با صدای درگیری هوایی از خواب برخواستید، در اولین فرصت قضای حاجت کنید و وضو بگیرید تا بهتر بتوانید بر دستپاچگی و استرس خود غلبه کنید و سعی کنید در اولین فرصت پس از بررسی خبرها، کسب اطمینان نسبی، احوال‌پرسی با آشنایان و خانواده، ادامه خواب شبانه را از سر بگیرید.

3. از طریق انس با قرآن (آیة‌الکرسی، سوره یس و ...)، ادعیه (نظیر دعای 14 صحیفه سجادیه) و اذکار وارد شده (از جمله: یا مُنْزِلَ السَّکِینَةِ فِی قُلُوبِ المُؤْمِنِینَ)، آرامش واقعی از مبدأ آرامش طلب کنید.

4. در این شرایط که در معرض صدای درگیری هوایی و بعضاً انفجار هستید و ناچارید اخبار جنگ را دنبال کنید، دنبال کردن فیلم و سریال‌هایی که صحنه‌ها و ادبیات خشن دارند، رها کنید و استرس کاذب به خود وارد نکنید.

  • همایون سلحشور فرد

همایون سلحشور فرد، کارشناس بهداشت محیط و کارشناس ارشد آموزش بهداشت و ارتقای سلامت

1- قمقمه سبک همراه داشته باشید و تا حد امکان از تهیه و دریافت آب بطری شده بپرهیزید. منابع آب شرب بهداشتی و شیر برداشت مناسب در محوطه اطراف حرم به تعداد کافی برای زائران تعبیه شده است و کارشناسان بهداشت محیط وزارت بهداشت نیز دائماً بر کیفیت آب این منابع نظارت دارند، لذا در چنین شرائطی توزیع آب بطری‌شده و استفاده بی رویه از آن‌ها نوعی #اسراف و تبذیر محسوب می‌شود.

2- یک لیوان شخصی سبک نیز حتما همراه داشته باشید تا هر نوبت نوشیدن آب، شربت یا چای منجر به تولید یک واحد زباله پلاستیکی نشود.

* افزایش بی‌رویه حجم زباله های پلاستیکی از طریق بطری‌های آب و لیوان های یک بار مصرف، منجر به افزایش زحمات رفتگران عزیز، آسیب به #محیط_زیست، آلودگی آب و خاک و محصولات کشاورزی و در نهایت به دلیل پخش و پراکنده شدن میکروپلاستیک‌ها در طبیعت، منجر به افزایش بیماری #سرطان می‌شود.

  • همایون سلحشور فرد

مهدی فضائلی، عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در توئیتی در واکنش به انتقادها نسبت به مصاحبه اخیر دکتر پزشکیان با خبرنگار آمریکایی مدعی شد: « تضعیف سیاست‌های کلی نظام و سهم‌خواهی گروهی از یک سو، و توهین به رئیس‌جمهور محترم از سوی دیگر، تهدید یکی از مهمترین عوامل پیروزی یعنی ‎انسجام ملی است!»

اما وی به عنوان عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب، وظیفه دارد به جای ماله‌کشی افتضاحات رئیس‌جمهور، چنان سیره، سخنان و رهنمودهای مقام معظم رهبری در لزوم اتخاذ مواضع مقتدرانه در مقابل زورگویی دشمنان را منعکس کند که مردم اگر تنافض یا فاصله‌‌ای در این رابطه در رفتار مسؤولان دیدند، تکلیف خودشان را بدانند.

  • همایون سلحشور فرد
نویسنده: همایون سلحشور فرد ::: جمعه 04/4/20::: ساعت 1:32 عصر

بعد از پیروزی جبهه ایمان بر جبهه شرک و کفر در جنگ 12 روزه، مجمسه آرش کمانگیر با کلی رپرتاژ تبلیغاتی در میدان ونک تهران نصب شد و برخی روزنامه‌ها و خبرگزاری‌ها با کلی ذوق و شوق، نوشتند:

«نصب نماد آرش کمانگیر در شهر یعنی بعد از 45 سال فهمیدیم هویت ملی ایرانی مهم است».

تارنمای خبری زرتشتیان نیز با آب و تاب تیتر زد: «بزرگ‌ترین تندیس خاورمیانه در میدان ونک، یادآور حماسه آرش»

به جای اینکه نماد و سمبل مبارزه با صهیونیسم، سردار جاویدالاثر حاج احمد متوسلیان را وسط میدان نصب کنند و جمله معروف او را بنویسند که «باشد که ما شبانگاهان بر سرشان بریریم؛ همچون عقابان تیر پروازی که شب و روز برایشان معنا ندارد»، مجسمه یک شخصیت خیالی و افسانه‌ای را نصب کردند که اگر روزی خدای ناکرده در این کشور براندازی شد، بعید است صهیونیست‌ها و ایادی آن‌ها کاری با آن مجسمه داشته باشند.

آیا امثال حاج‌احمد متوسلیان - که از فرماندهان عملیات آزادسازی پاره‌ای از وطن، یعنی شهر خرّمشهر نیز بود -، از امثال آرش کمانگیر الهام گرفته بودند؟

آیا شهید دکتر مصطفی چمران - که در سالروز شهادتش چنین مجسمه ای را عَلَم کردید - از این شخصیت های خیالی و اسطوره ای الگو گرفته بود که زندگی در آمریکا را رها کرد و در خط مقدم جبهه مبارزه با استکبار حاضر شد و به تربیت و تقویت گروه های مقاومت چریکی فلسطینی و لبنانی پرداخت؟ و آیا مناسبت و ارجحیت نداشت که مجسمه او را به عنوان نماد مبارزه با صهیونیسم نصب می کردید؟ یک شخصیت خیالی و افسانه ای را بر یک شخصیت واقعی که همراه مقام معظم رهبری، جنگ های نامنظم را در دفاع از سرحدات ایران اسلامی راه انداختند، ترجیح دادید؟

  • همایون سلحشور فرد

275

هدایت ابتدایی آن است که ذات اقدس الهی به وسیله عقل و نقل، جامعه را به حق هدایت کند که فرمود «شَهْرُ رَمَضانَ الَّذی أُنْزِلَ فیهِ الْقُرْآنُ هُدًی لِلنّاسِ»(1)؛ ما بشر را هدایت کردیم، راهنمایی کردیم «هَدَیناهُ النَّجْدَینِ»(2)، «إِنّا هَدَیناهُ السَّبیلَ»(3) و مانند آن.

اگر کسی این هدایت الهی را بها داد، محترم شمرد و برابر آن عمل کرد، یک هدایت پاداشی خدا به او عطا می‌کند.

هدایت پاداشی همین گرایش و علاقه‌ای است که ذات اقدس الهی در قلب های عده‌ای ایجاد می‌کند؛ می‌بینید همین که نزدیک اذان ظهر شد، عده‌ای بی‌تابانه به طرف مصلّی و مسجد می‌روند، این گرایش، علاقه و لذت یک امر وجودی است، یک؛ امر وجودی بالأخره یک مبدأ می‌خواهد، دو؛ آنکه مقلّب قلوب است، این گرایش را ایجاد کرد، سه؛ این هدایت، هدایت پاداشی است.

فرمود «مَنْ یؤْمِنْ بِاللّهِ یهْدِ قَلْبَهُ»(4) معلوم می‌شود آن هدایت ابتدایی اثرش را کرده شخص ایمان آورده؛ این هدایت پاداشی است که خدای سبحان به افرادی که هدایت شده‌اند عطا می‌کند ...

یا فرمود «إِن تُطیعُوهُ تَهْتَدُوا» (5) اینها هدایت پاداشی است پس «لا هادی الا الله» چه هدایت ابتدایی چه هدایت پاداشی؛ این همان جمله‌ای است که فرمود «وَ مَنْ یهْدِ اللّهُ فَما لَهُ مِنْ مُضِلِّ»(6).

درس تفسیر قرآن آیت الله جوادی آملی/ جلسه 30 تفسیر سوره مبارکه «زمر»، آیات 36 الی 38

 

پی نوشت ها:
1- سوره بقره، آیه185
2- سوره بلد، آیه 10
3- سوره انسان، آیه 3
4- سوره تغابن، آیه 11
5- سوره نور، آیه 54
6- سوره زمر، آیه 37 (آیه مورد بحث)

متن کامل جلسه - صوت کامل جلسه

صوت تلگرام - متن تلگرام

پیوند انتشار در وبلاگ کشکول حکمت

  • همایون سلحشور فرد

274

ذات اقدس الهی از «حق الناس» نمی‌گذرد، لکن آن مظلوم را آن قدر راضی می‌کند که از ظالم بگذرد و اگر جایی موردِ گذشت نبود، همان طور که در دنیا فرمود «یَشْفِ صُدُورَ قَوْمٍ مُؤْمِنینَ» (1) در آخرت هم می‌فرماید که ما بعضی ها را طرزی قرار می‌دهیم که مایه آسایش و آرامش دل های مؤمنین قرار بگیرند «فَالْیَوْمَ الَّذینَ آمَنُوا مِنَ الْکُفّارِ یَضْحَکُونَ» (2)

آنها در دنیا مؤمنین را مسخره می‌کردند و خوشحال بودند، ما در آخرت کاری می‌کنیم که مؤمنین از وضع اینها لذت ببرند؛ این برای جایی است که «الله» به عنوان «هو المنتقم» بخواهد ظهور کند.

اما اگر کسی تبهکاری کرده، اشتباه کرده، مسلمان بود، شیعه اهل بیت بود، اشتباه کرده، ظلمی نموده، اینجا جای بخشش هست، این ‌طور نیست که ذات اقدس الهی از هر کسی بخواهد، انتقام بگیرد؛ آن مظلوم را آن قدر تأمین می‌کند که او راضی شود.

ولی اگر کسی شایسته گذشت نبود، او را خود قرآن فرمود در دنیا ما کاری می‌کنیم که «یَشْفِ صُدُورَ قَوْمٍ مُؤْمِنینَ»؛ در آخرت هم مورد ضُحَکه مؤمنین قرار بگیرد.

         درس تفسیر قرآن آیت الله جوادی آملی/ جلسه 30 تفسیر سوره مبارکه «زمر»، آیات 36 الی 38

پی نوشت ها:
1- سوره توبه، آیه 14
2- سوره مطففین، آیه 34

متن کامل جلسه - صوت کامل جلسه

صوت تلگرام - متن تلگرام

 

پیوند انتشار در وبلاگ کشکول حکمت

  • همایون سلحشور فرد